keuken-renoveren.nl

Onderhoud instructies keukendeurtjes

Onderstaande instructies en tips gelden voor alle keukendeurtjes producten die door ons zijn geleverd.
– Het kan zijn dat uw nieuwe keukenfronten zijn voorzien van een beschermfolie. Deze beschermfolie voorkomt schade tijdens het transport of de montage van de deuren. -Indien er na het verwijderen van deze beschermfolie lijmresten mochten achterblijven, kunt u die eenvoudig verwijderen met een alcoholhoudende oplossing en een zacht doekje. – Gebruik hiervoor geen agressieve chemische stoffen. Schoonmaak- Gebruik uitsluitend milde, in water oplosbare huishoudelijke schoonmaakmiddelen, waarvan in de productinformatie uitdrukkelijk staat dat die geschikt zijn voor keukenmeubelen.
– Verwijder vuil zo snel mogelijk. Verse vlekken kunnen veel eenvoudiger en daardoor meestal
helemaal worden verwijderd als dit zo snel mogelijk gebeurd.
– Houd alle oppervlakken altijd droog! Staand water en andere vloeistoffen kunnen permanente schade veroorzaken!
– Natte oppervlakken door gebruik van te natte doekjes of optredende wasem tijdens of na het koken moeten altijd worden vermeden.
– Maak alle oppervlakken altijd snel en grondig droog.
– Wij adviseren een reiniging met handwarm water en een zachte, vochtige doek. Droog vervolgens alle oppervlakken zorgvuldig af.
– Gebruik bij hardnekkige verontreinigingen uitsluitend in water oplosbare reinigingsmiddelen.
– Gebruik geen agressieve of schurende reinigingsmiddelen. Ook was- en oplosmiddel zijn niet geschikt voor de reiniging van de meubeldelen.
– Lees de aanwijzingen van de fabrikant van microvezeldoekjes: kunnen verschillende
oppervlaktestructuren hebben en daarmee het oppervlak beschadigen zoals krassen, kringen en doffe plekken.
– Het maakt niet uit of u een hoogglanzend front of een supermat kunststof front heeft gekocht,
gebruik nooit agressieve chemische middelen en schurende schoonmaak- of oplosmiddelen. Ook
schuurpoeder, staalwol of pannensponsjes beschadigen het oppervlak zo zeer dat herstel niet meer mogelijk is. -Gebruik nooit een stoomreiniger of stromend water uit een slang! Dit veroorzaakt uitzetting en beschadigt de meubeldelen. – De keuken moet in een ruimte met een normaal klimaat staan. Dat geldt zowel met betrekking tot de temperatuur als ook voor de luchtvochtigheid. Aandacht
Om te voorkomen dat schade aan producten ontstaan moet inwerking van vocht,

damp en hitte worden tegengegaan en/of voorkomen:

– zet tijdens het koken altijd de afzuigkap aan
– zet de vaatwasser deur volledig open of volledig dicht indien de vaatwasser gereed is
– verwijder staand water direct.